top of page

Taiwan: Caesar Park Warriors

Zo, tijd om iets van me te laten horen. Na een intensieve aantal weken met een aantal belangrijke beslissingen zit ik nu sinds begin oktober in Taiwan. Iets eerder dan gepland, maar ontzettend blij met de kans om hier te mogen softballen.

Ik speel voor de Caesar Park Warriors. Het is een jong team, veel meiden die studeren aan de National Taiwan Normal University (NTNU). Het trainingsveld ligt op de campus van de NTNU, veel meiden wonen daar ook. Het veld ligt midden in een atletiekbaan. Naast volleyball velden, basketball velden en een muur waar tegen getennist wordt. Van jong tot oud, er zijn altijd mensen aan het sporten, ieder zijn eigen ding. Wij dus softball, en daarnaast fitness training. We trainen in de middagen na de colleges. Ik kan mijn eigen fitness programma doen voor de teamtraining en als warming up doen we vaak spelletjes. Als grote andere speler is dat af en toe wel lachen als ik de bal zo uit de lucht kan pakken of ze onder mij door rennen.

Anders dus, het levert soms leuke situaties op, soms lastig. De taal, Chinees, is heel lastig. Gelukkig zijn er een aantal meiden die redelijk wat engels kunnen. Toch heeft het bijvoorbeeld 4 wedstrijden geduurd voor dat ik er achter kwam dat een fastball niet een fastball is, maar je beste pitch. Dat gooit toch even wat anders... Ik ben benieuwd wat we nog gaan tegen komen! Overigens was het sowieso even wennen de eerste week. Direct uit het vliegtuig twee wedstrijden gegooid met een jetlag. Ik werkte me er redelijk goed doorheen, maar de dagen daarna heb ik toch even de tol moeten betalen. Aanpassen aan de warmte, jetlag wegwerken, anders eten, nieuwe omgeving, hoe te communiceren...? Het is even uitzoeken hoe overal mee om te gaan. Overigens zijn ze hier ontzettend behulpzaam en aardig, dus eigenlijk komt alles steeds goed.

De afgelopen week hadden een aantal speelsters het ‘city games’ toernooi, waarbij alle steden met speelsters uit hun eigen stad strijden om de titel. Even een wat kleiner er groep met trainen. Deze week gaat de Pro League weer verder. Ik speel straks om 15.30 uur en morgenochtend om 10.00 uur. Een belangrijk weekend, nog 3/4 wedstrijden te gaan per team en alles kan nog gebeuren! De nummer 1 plaatst zich direct voor de finale. De nummer 2 en 3 strijden in de halve finale in een best-of-5 serie om een plek in de finale.

Naast het softballen verblijf ik in een hotel van het team. De metro is om de hoek en ook de ‘OV-fiets’ is daar beschikbaar. Van night-markets tot tempels tot grijpmachines, er is van alles mee te maken in de stad. Bijzonder en heel tof om hier te zijn!

Ik ga me voorbereiden op de wedstrijd, tot snel!

Eva

bottom of page