top of page

EVA VOORTMAN ACADEMY - EVOLVE 2021

Hoi pitchers, ouders, trainers,

 

We zitten inmiddels al weer enige tijd in lockdown… hoe gaat het met jullie?

Ik hoop dat jullie je weg vinden door de steeds veranderende omstandigheden. Vanuit mijn kant is het even stil geweest in verband met mijn verhuizing en het herstel van mijn blessure. Inmiddels ben ik weer bijna helemaal fit en is er dus weer ruimte en tijd om met jullie aan de slag te gaan.

 

Ondanks dat het onzekere tijden zijn en we ons aan een aantal regels moeten houden, komen er ook mooie kansen en mogelijkheden. Wanneer en of we nu wedstrijden gaan spelen of niet, de tijd loopt door….! 

Het is nog wat fris buiten, maar er zitten ontzettend mooie dagen tussen en de (sport) parken zijn open, dus tijd om jullie wat nieuwe handvatten aan te rijken en aan de slag te gaan.

 

Voor 2021 heb ik een pitch planner - bullet journal in elkaar gezet, waarmee we onafhankelijk van fysiek samen trainen, kunnen werken aan onze skills, mindset en ontwikkeling daarin. De planner is online te bestellen en ontvang je via de post en daarmee heb je je eigen bullet journal speciaal voor pitchen. 

De bullet journal bevat informatie, stickers, notities, reminders en vooral veel handvatten om jezelf als pitcher te leren kennen met de vrijheid om dat op jouw eigen manier te doen. Er is veel ruimte voor het bijhouden van trainingen en wedstrijden waarbij je je eigen werkwijze kan toepassen.

 

De bullet journal is online te bestellen, en prima te gebruiken zonder feedback, maar ik wil jullie natuurlijk ook graag een programma aanbieden waar ik jullie kan ondersteunen en zodra het buiten (’s avonds) wat warmer wordt en veilig mag, ook op het veld samen aan de slag kunnen gaan. Het programma begint met een aantal online meetings (vanaf half februari) waarbij ik jullie vragen kan beantwoorden, we de planner aanpak kunnen bespreken, oefeningen door kunnen nemen en ook nieuwe informatie gedeeld kan worden. 

 

Voor meer informatie - hou deze pagina even in de gaten! --- update: zie hieronder & geef je op via de knop :)

 

Eva

Het nieuwe concept draait om het leren kennen en ontwikkelen van je eigen manier van pitchen en spelen oftewel hoe je zowel fysiek als mentaal een seizoen voorbereid, doorkomt en hoe je dus wedstrijden ervaart, voorbereid, analyseert etc. 
De pitch planner is de rode draad door het seizoen die overal bij zal zijn. De online trainingen zijn om alles te bespreken: van nieuwe ideeen tot tips, van vragen tot uitdagingen. 
Zodra we naar buiten kunnen en het seizoen (hopelijk) begint, zullen er twee praktijk periodes zijn. De periodes beginnen met een meet-training, hier zullen alle pitchers trainen en meten. Dan volgen er 8 weken met om de week een training, groep 1, groep 2, groep 1 etc.. De laatste week is dan weer een meet-training. De weken ertussen is het idee dat je dan met je pitch planner weer aan de slag kan, dit kan je al voorbereiden bij de praktijk training, maar je kan ook juist de analyse daar doen, of beide?! We trainen met ongeveer 6 pitchers in een groep. 
In juni ben ik beperkt bereikbaar, dus dan gaan we vanaf juli aan de slag met de tweede periode van praktijktrainingen met opnieuw een meet-training aan het begin en einde, en dit keer een zomer special waarbij we aan de slag gaan tijdens/met het softball culture toernooi. Want hoe pitch/speel je nu eigenlijk een toernooi door?! Voor degene die niet meedoen aan het toernooi is de week ervoor natuurlijk een reguliere training (t.z.t. volgt hier natuurlijk ook weer meer informatie over).

 

Even onder voorbehoud van de maatregelen etc. is dit de planning van de meetings:

Online (avond): 

Vrijdag 19 februari

Woensdag 24 februari - pitch planner plan dag. 

Vrijdag 26 februari

Vrijdag 5 maart

Vrijdag 19 maart

Vrijdag 26 maart

Vrijdag 2 april

 

Buiten trainingen periode 1 = 10 weken - (avond):

Dinsdag 6 april - start/meten

Dinsdag 13 april - groep 1

Dinsdag 20 april - groep 2

Dinsdag 27 april - groep 1

Dinsdag 4 mei - groep 2

Dinsdag 11 mei - groep 1

Dinsdag 18 mei - groep 2

Dinsdag 25 mei - groep 1

Dinsdag 1 juni - groep 2

Dinsdag 8 juni - periodieke meting

 

Juni = EK voorbereiding Eva = geen training

 

Buiten trainingen periode 2 = 11 weken - (avond):

Dinsdag 13 juli - periodieke meting

20 juli - groep 1/2

27 juli - groep 1/2 - softball culture toernooi special

3 augustus - groep 1

10 augustus - groep 2

24 augustus - groep 1 

31 augustus - groep 2

7 september groep 1

14 september - groep 2

21 september - periodieke meting

bottom of page