top of page

Jetlag, Olympische Spelen & Europa Cup


En nu dan, twee weken na de wk finale, lijkt alles weer rustig. Lijkt, want het waren toch spannende weken.

Na terugkomst op Schiphol waar we werden ontvangen met bloemen, vrienden en familie, was het tijd om naar huis te gaan. Om snel van de jetlag van 9 uur af te komen moesten we wakker blijven. Nou dat lukte me 2 uurtjes en toen lag ik in een diepe diepe slaap. Om 3 uur nog even wakker gemaakt met poging tot iets doen, maar dat werd weer slapen tot half 9 savonds! Na een paar uur sliep ik weer en tot in de woensdag middag.

Wat een extreme jetlag! Natuurlijk was ik ook goed moe van een maand volle concentratie en op reis, maar zo lang en diep slapen was even gek.

Maar we zijn er weer bovenop na uiteindelijk uren snachts weer wakker liggen en honger midden in de nacht.

Donderdags met de jetlag trainen was ook geen succes trouwens, na 10 ballen slaan was ik al buiten adem... En Vrijdag na de fitness was de spierpijn sneller aanwezig dan gehoopt. Dan merk je ineens weer hoe veel invloed ritme en vermoeidheid hebben op prestatie en fitheid. Na deze taferelen heb ik toch maar even rustig aan gedaan...

Een korte Vakantie met als afsluiter het beste nieuws van de afgelopen jaren: softball is weer Olympisch. We're back! Zoals in een eerdere post: van een wens om aan te denken naar een droom om voor te werken. In 2008 zat ik nog op de bank naar het Olympisch Nederlands team van dat jaar te kijken, niet wetend dat ik ooit voor een oranje selectie zou spelen en niet wetend dat 9 jaar later er een kwalificatie toernooi zal zijn waar zich opnieuw een kans gaat aanbieden voor het Nederlandse team van 2019 en dat ik daar voor mag werken. Tokyo 2020, the road to Tokyo was al begonnen, maar de weg op met op de borden Tokyo is toch een stuk mooier. Ik moet zeggen dat ik het nog niet helemaal besef. De spelen van 2016 zijn natuurlijk net van start gegaan en dan bedenkend dat Softball over 4 jaar daar ook kan en mag zijn is toch wel heel mooi (en zeer terecht overigens).

Dan weer terug naar het nu. De golden league is weer begonnen en komende week reizen Sparks en Olympia af naar de Europa Cup toernooien en keren daarna hopelijk terug met twee mooie bekers voor Nederland. Na de WK blog ga ik nu tijdens de Europa Cup schrijven over het toernooi en alles eromheen. Donderdag nog een blog voor vertrek en dan komen de blogs vanuit Tsjechië. Tot dan,

Eva


bottom of page