top of page

Off-field preparations


We zijn nu officieel een ronde verder en beginnen morgen om half 1 plaatstelijke tijd aan de tweede ronde, tegen Brazilië. Wat doen we nu in de tijd dat we niet op het veld staan voor een warming-up of wedstrijd? Nou dat kan ik mooi nu even uitleggen!

Gisteren middag begon de ‘vrije’ tijd na de wedstrijd tegen de Filipijnen. Zoals na elke training en wedstrijd eerst even de was inleveren en dan door naar het zwembad. In dit hotel hebben we een soort badjassen (het lijken meer taekwondo pakken) en daar lopen we dan gezellig allemaal in rond. Het zwemmen is niet echt zwemmen, we gaan van het koude bad naar het warme en zo 2x met de finish in het koude bad met wat stretching.

Na het zwemmen even douchen, weer warm en koud en dan is het actieve recovery deel voor even gedaan.

Omdat we vandaag ook vrij hadden qua wedstrijden mochten we gisteren ook even weg uit het hotel om wat te gaan doen. Ik was met mijn ouders en nog wat andere meiden met ouders even naar de Walmart en daarna met z’n allen avondeten. Er waren ook meiden nog naar het veld terug, een aantal naar de mall en een aantal ook alleen even wat gaan eten.

Eenmaal terug in het hotel allemaal rustig op de kamers en lekker gaan slapen met vanochtend een laat ontbijt. Het langer slapen kon mijn lichaam wel even goed gebruiken. Om half 11 op naar het veld om te slaan, opnieuw op het beton.

Vanmiddag was er weer een lijstje bij de fysio en masseur en zo bereiden we ons allemaal weer voor op de komende wedstrijden. We hebben trouwens helemaal geen blessures waardoor iemand niet zou kunnen spelen, maar we gaan toch langs om zoveel mogelijk van alle ongemakken af te zijn ,voor we weer 100% gaan geven op het veld.

Iedereen heeft trouwens een andere manier van deze dagen en het gehele toernooi doorkomen. Zo zijn er meiden die het schema al steeds vooruit bedenken en precies weten hoe en wat qua tegenstanders en tijden, maar er zijn er ook die gewoon wel zien wat er in de volgende ronde komt. Er zijn meiden die graag veel op de kamer zijn, maar ook die elkaar op zoeken en meer buiten zijn.

Buiten het fysiek klaar zijn voor de wedstrijden zijn de bovenstaande dingen ook allemaal van belang voor het mentale deel van het toernooi. De een wil helemaal niet door hebben dat het een WK is en juist het beleven als een volgende wedstrijd, de ander wil juist het heel erg beleven en de wedstrijddruk voelen. Ik zelf wil bijvoorbeeld het schema graag alvast uitpuzzelen en ik hou van de druk als het moet, maar mijn kamergenootje Jessie die heeft volledig haar hoofd leeg en speelt dan het beste. Kamergenootjes, maar toch heel verschillend in aanpak.

Ik moet zeggen dat je ook veel mee krijgt van hoe anderen het aanpakken. Zo krijgt jessie automatisch mijn speelschema’s door als ik het uitgezocht heb en ik leer om niet te veel te denken.

Met al onze voorbereidingen staan we morgen weer samen op het veld in het oranje en zwart representing het team en the Kingdom of the Netherlands, Mooi zo’n teamsport!

Eva

bottom of page