top of page

School, maar dan softball!


Eerder schreef ik over de college finales in Amerika, nou ik ben al volop aan het kijken! De regionals zijn begonnen, via ESPN college pass kan je alle wedstrijden live kijken en ook allemaal terugkijken.

Vorige week een blog over studie en school, deze week een blog over de softbalschool. Een ontwikkeling in de afgelopen jaren, hoewel ook niet helemaal. Ik weet nog dat ik ergens in de eerste jaren naar winterscholen ging in de regio. Echter is er wel degelijk een verandering gaande. Steeds meer regio’s komen met eigen softball winter scholen waar (ex-) hoofdklasse en Nederlands team speelsters bij betrokken zijn.

Voor wie en wat? Als ik zo het een en ander meekrijg van de verschillende scholen kan iedere speelster wel iets vinden waar ze meer van wilt weten en meer aan wilt werken. Van pitching, catching en fielding tot slaan, elk onderdeel is wel ergens te vinden en ook conditie, kracht en bijvoorbeeld honklopen komen wel eens langs. Een groot aanbod dus!

Waar en wanneer? Inmiddels zijn er in bijna alle regio’s scholen opgezet of under construction en doordat de competitie niet de winter door loopt zijn veel trainingen in het weekend. Geen gehaast uit school, snel eten en door naar trainen, maar een leuke middag in het weekend.

Leuk, maar voegt het iets toe? Als eerste is het natuurlijk een goede stap dat we niet meer alleen maar softballen van januari tot oktober, maar een kans hebben om het hele jaar door te blijven trainen. Een bonus daar is dat je wat meer kan focussen op verandering in techniek zonder dat het een paar dagen later al in een wedstrijd moet functioneren.

Als tweede is het altijd goed om verschillende dingen te horen van verschillende coaches/trainers. Een winter met nieuwe coaches en trainers geeft je meer opties om uit te kiezen, misschien weet je een je wel net iets te vertellen wat je nodig had.

Als derde en laatste is het natuurlijk ook heel leuk om met andere meiden te trainen en eens te kijken wat die al geleerd hebben bij hun club en wat jij daar van kan leren.

Al met al een goede ontwikkeling denk ik zo. Een relatief kleine softbal wereld kan zorgen voor te weinig competitie, maar kan met het delen van kennis en ervaring toch een stap maken.

Overigens vind ik het zelf ook heel leuk om de trainingen te geven, daar pik ik ook weer dingen op. Deze winter ben te vinden bij de pitching school van midden Nederland en zo weet ik dat er een aantal teamgenoten ook door het land te vinden zijn. Het is nog even weg, maar met de start van de tweede competitie ronde afgelopen week vliegt de tijd.

Eva

bottom of page