top of page

Softball Fashion


Toch Olympia… natuurlijk een beetje gebaseerd op de krantenkop van afgelopen september na de Holland Series, maar met de finale van gisteren van het Mastenbroek toernooi denk ik dat deze wel mooi is.

Voor wie het gemist hebben: van 4-0 voor Sparks naar 4-4 gelijk naar 4-6 voor Olympia in de tiebreak. En los van de stand, wat een spectaculaire wedstrijd met prachtige plays, fouten, harde hits, maar ook de benodigde bunts. Een echte finale zo aan het einde van het eerste mooie weekend van het jaar. Dat belooft wat!

Dan de titel van de blog: softball fashion. Na afgelopen weekend een mooi onderwerp. Als een team een nieuw kleding item draagt, heeft iedereen een mening en ook over de haarstijl en accessoires is niet iedereen het eens.

Als eerste en eigenlijk ook de belangrijkste qua functie, de speelbroeken. Internationaal moet er in korte broeken gespeeld worden en ook in Nederland is dat een tijd een trend geweest. Gelukkig gaan we weer terug naar functie boven ‘zogenaamd vrouwelijk’. Ik moet zeggen dat ik toen ik jonger was die korte broeken ook heel wat beter vond zitten als de lange broeken met hoge taille en riem. Nu ik echter graag op de grond lig en de modellen van de broeken ook nog een vrouwelijk zijn, snap ik niet hoe iemand ooit softball in korte broeken wilde spelen. Dit weekend was het veld behoorlijk hard, met de de nodige huidschade bij veel speelsters en dat nog met een laag broek ertussen. Misschien dat de ISF gesponsord wordt door Hansaplast ;)

Dan de shirts en sokken. Van streep tot één kleur tot blokken met kleuren geldt voor beide items. Ik begon met shirts met pinstripes en sokken met een streep omhoog, daarna volgde de effen kleur en we zijn nu belandt in de shirts en sokken met horizontale strepen of gekleurde mouwen.

Buiten de wedstrijdkleding hebben we ook nog de trends in de overall look. Van staart tot vlecht, van krullen tot stijl en van haarbandje tot hoofdband en dan ook nog van pet tot visor. Ik wissel zelf nog wel eens van waar ik zin in heb en hoeveel tijd ik heb, en vind het leuk om te zien hoe er toch verschillende stijlen zijn. Een beetje softball mode. Nog best lastig soms met die helm of een lange staart die meedraait met het gooien.

En dan hebben we nog alle overige accessoires. De zweetbandjes, harde beschermers, duimprotectors. Hoe meer het spel ontwikkeld hoe meer oplossingen of preventie er te vinden is op de velden, en natuurlijk in allerlei kleuren zodat je kunt matchen met je team kleuren.

Als laatste de schoenen! Ook die zijn inmiddels niet meer allemaal ‘gewoon’ zwart, ze zijn er in allerlei kleuren en modellen en ook de dames maten komen langzaam door in de apartere modellen. Daar ben ik als schoenen fan zeker blij mee!

Look good, feel good, play good!

Volgende week weer een blog op maandag want we spelen aankomend weekend in Olympia’s eigen Jan de Wit toernooi.

Eva


bottom of page