top of page

Lente!


Het is sinds vanochtend officieel lente! Ik heb er nog weinig van gezien, maar laat ik niet te streng zijn op de eerste dag. Nu het lente is ga ik maar eens vooruitkijken op het softball seizoen van 2016 met de Hoofdklasse voor het tweede jaar als de enige echte Golden League.

Wie hebben we? Sparks, Terrasvogels, DSS, Twins, Tex Town Tigers en Olympia. Alcmaria heeft plaats moeten maken voor Twins waarmee er een geheel nieuw team aan de start staat, dit keer uit het zuiden van het land. Qua locatie zeker een toevoeging, voor de rest gaan we het meemaken!

Dan de 5 overige teams, Tex Town Tigers, de club uit het oosten van het land. Met nog altijd een jong team gemixt met wat ervaring lijken ze elk jaar toch weer een stapje te maken. Waar wij klagen dat we helemaal naar Enschede moeten, doen zij dat om de week andersom. Ze hebben er duidelijk wat extra’s voor over, dus we zijn gewaarschuwd.

DSS, een vernieuwd team met 3 ex-nationaal team speelsters waar al het nodige over gezegd is. Ze hebben grootse plannen. Ik geloof dat ik langs zag komen dat ze wereldkampioen gaan worden... We gaan het zien…

Terrasvogels, nieuwe coaching en ook een jong team met toch redelijk wat ervaring. Afgelopen jaar derde in de play-offs en elk jaar weer een verrassing dus ook deze moeten we in de gaten houden!

Sparks, de landskampioen van afgelopen seizoen. Hier wat vertrokken speelsters en ook weer genoeg nieuwe, ook een verrassing dus. De coaching is hetzelfde gebleven en de meest ervaren speelsters van het moment bevinden zich in dit team, zeker eentje om in de gaten te houden dus! Oh en ze zijn ook te volgen als de Nederlandse vertegenwoordiging in de Europa Cup 1 in Italië in augustus.

En dan Olympia!! Dat kan ik toch niet helemaal objectief beschrijven want natuurlijk vind ik dit het leukste en beste team J We zijn met een bijna gelijk team en verbrede coaching staff verder gegaan dus jullie mogen ons ook zeker in de gaten houden. En ook wij vertegenwoordigen Nederland in augustus alleen dan in Tsjechië bij de Europa Cup 2.

Zoals eerder genoemd is de aanloop naar de start van de competitie op 16 april gevuld met twee toernooien. Bij het Mastenbroek toernooi op 1-2-3 april bij Tex Town Tigers zullen alle Golden League teams deelnemen en vervolgens het weekend daarna zijn er 5 team die deelnemen aan het Jan de Wit toernooi op 9-10 april bij Olympia Haarlem.

Dat was de introductie van het Golden League seizoen 2016. Wie zien we langs de lijnen? Er zijn straks wedstrijden in het oosten, westen en zuiden van het land. Alleen voor het noorden is het even reizen, maar het midden ligt voor alles halverwege dus we zien jullie graag!

Nog even ter promotie: volgens mij heeft bijna elke Golden League club wel een facebookpagina waar in dit geval de eerst dames teams te volgen zijn, dus wilt u op de hoogte blijven dan zijn ze allemaal gemakkelijk daar te vinden!

Eva


bottom of page