top of page

Ook dit mag je meemaken


Zo de nieuwe week is alweer begonnen, ik ga niet schrijven over de battery, dat onderwerp moet ik even opschuiven. Afgelopen week stond in het teken van softball nouja vooral de extra dingen eromheen.

Vrijdagmiddag waren de speelsters van het afgelopen EK uitgenodigd in het Rijksmuseum voor de ondertekening van het sponsor contract van het Team KPN sportfonds. Na ontvangst volgden verschillende presentaties waaronder een van Ard Schenk en Erik Scherder over het fitte brein. Nu weet ik het een en ander via m’n studie, maar wat een leuke middag!

Na de presentatie kregen we de mogelijkheid tot een rondleiding door een leeg Rijksmuseum. Een leuke en zeer bijzondere rondleiding door de eregalerij van het museum met natuurlijk daar de Nachtwacht van Rembrandt. Daar stonden we dan met z’n allen in een lege zaal selfies met de Nachtwacht te maken en het melkmeisje op de foto met een halve meter ertussen.

Na de rondleiding was er een soort diner. We kregen allerlei kleine gerechten. Er werd verteld wat het was, maar ik geloof dat we de helft niet kenden… Zo proef je nog eens wat haha, het zag er allemaal heel fancy uit. Na het diner was het al weer het einde van de avond. Het oranje shirt weer uit… ik moet zeggen dat zo in het Rijksmuseum dat shirt wel extra leuk is tussen de Hollandse Grootmeesters.

Dan gisteren, de reden dat ik de blog nu pas schrijf. Ik was in Beek bij Cheetahs om een clinic te geven. Ik moet het toch even gezegd hebben, het was koud! Maar ondanks de kou was het een leuke dag.

De clinic was eigenlijk vooral met veel honkballers, de eerste rondes heb ik bij het infield geholpen. Ik gaf de clinic trouwens met Markwell, Kemp en Boekhoudt zoals op poster ook al langs is gekomen. Volgens mij waren we allemaal enthousiast over hoe goed iedereen mee deed en hoe leuk het dan toch is om zo’n dag te doen.

In de middag had ik de softball pitchers. Het infield was leuk, maar ik merk dan toch dat ik heel veel meer weet van het pitchen. Ik denk sowieso dat het pitchen een van de meeste technisch behandele posities is. Ik merk ook dat ik soms wel te veel weet en zeg om het simpel genoeg te houden voor het moment, maar gelukkig waren het allemaal meiden die er toch mee aan de slag gingen en het wel vroegen als het niet lukte.

Als laatste kreeg ik nog een groep softbalsters om het slaan mee door te nemen. Ik had er twee meiden bij die ook slappen. Ineens besefte ik me hoe weinig ik dat eigenlijk uitleg. Slaan wordt heel veel naar gekeken en wordt ook veel besproken, maar weinig mensen kijken ook zo naar het slappen.

Al met al een leuke week, een hele belangrijke sponsor erbij voor het Nederlands Team op weg naar het WK deze zomer en indirect richting de Olympische Spelen. En als afsluiter een clinic met allemaal enthousiaste deelnemers en een gezellige organisatie. Nu nog een paar graden erbij met een zonnetje de komende weken, dan ben ik helemaal blij haha

Volgende week zal ik dan schrijven over de battery en teambonding, overigens ook iets wat je mee krijgt van het softballen, dat leg ik dan uit. Een goede week allemaal!

Eva


bottom of page