top of page

Middagdutjes


Alweer een week voorbij! Vorige week mocht ik weer slaan en was ik bang voor een hoop spierpijn, nou die kwam… Ik geloof dat ik er nog steeds niet vanaf ben haha

Een mooi punt om het na de voeding eens over herstel te hebben. Ik lig nu lekker op de bank, moe en voldaan van deze week. Het kost me toch heel wat energie om terug te trainen en vandaag hoorde ik dat ook de narcose nog wel eens een rol zou kunnen spelen. Echter heb ik geleerd van vorig jaar en is rust nu ook een grote factor in mijn schema’s.

Buiten dat we allemaal 24 uur in 7 dagen hebben per week en daar onze ‘normale’ activiteiten in uitvoeren, in mijn geval studie. Trainen we met softball in de uren die eerder voor ontspanning en rust stonden. Natuurlijk is softball heerlijk om te doen, maar inmiddels zijn de trainingen intensiever en kost het wel degelijk energie, het reizen nog niet meegerekend.

Op dit moment train ik 2x per week een teamtraining en 3x per week in de fitness. Het schema is nu wat aangepast met extra rust voor mijn schouder, een voordeel van geblesseerd zijn is dat mijn schouder vanzelf wel aangeeft of het weer kan of niet. Normaal vind ik moe zijn lastiger aan te voelen.

Tijdens het seizoen trainen we ma-do en spelen op zaterdag en soms zondag. Vrijdag is voor mij de rust dag in de week. Op zondagen loop ik vaak een stukje om uit te lopen en nu ik niet meer overtraind ben hoop ik ook in elk geval weer 1x per week in de fitness te zijn om de olympic lifts te blijven doen en zo de winterkracht te behouden door het jaar heen.

Best een vol schema naast een fulltime studie, dat klopt. Hoe rust ik nou uit? Dit is soms even passen en meten. Waar het kan slaap ik ‘s middags even, maar even op de bank benen omhoog kan soms ook al helpen. Mijn voordeel is dat colleges niet verplicht zijn en de literatuur die erbij hoort thuis te bestuderen is. Dat geeft me de mogelijkheid om soms toch 10 uur te slapen als ik laat thuis ben van trainen. Als ik iets geleerd heb over overtraind zijn en studeren tegelijk dat colleges zonder concentratie helemaal geen zin hebben. Dan beter slapen en ’s middags fris studeren.

Hoe kom ik aan die 10 uur? Gemiddeld wordt er gezegd dat 8 uur slaap genoeg is. Echter vraagt sporten en reizen behoorlijk wat extra energie, dus vraagt dat ook om meer opladen ’s nachts. Ik moet zeggen als ik niet heel moe ben dat ik daar ook niet aan kom, maar na een pittige training of een volle week kom ik zeker aan die uren. Dit is trouwens niet voor iedereen waar, sommige mensen voelen zich prima met minder uren, maar ik geloof ik veel slaap!

Een concreet voorbeeld was deze zomer de Europa Cup die ik speelde met de London Angels. Het regende en het regende maar, hele dag wedstrijden eruit, weer regen, meer regen, nog een dag eruit. Wat doe je dan? Rusten, maar niet lui worden! Dat is de andere kant, teveel rusten en hangen maakt je weer sloom. We lagen zeker wat uren extra op bed, maar even de stad in en wat wandelen, boodschappen, koken, spelletjes. Je leert jezelf natuurlijk ook kennen na meerdere toernooien, het is belangrijk deel van presteren op het moment dat het wel weer van je gevraagd wordt. De foto van deze week is overigens het beruchte regenachtige WK in Haarlem. Hoeveel series ik toen wel niet gekeken heb!

Speaking of, ik ga ff een dutje doen! Trainen in zalen zorgt bij mij altijd voor hoesten en hoofdpijn doordat die lucht anders is, dus even lekker rusten dan kan ik weer fit starten aan de nieuwe week.

Eva


bottom of page