top of page

Seizoen 2016, komt ie!


Daar is ie dan, de eerste blog van 2016. Zoals beloofd een vooruitblik op het softball van komend jaar. Van trainingen tot wedstrijden, van competitie tot toernooien en van doel naar doel. Een overzicht om je alvast je enthousiast te maken voor een mooi jaar!

Natuurijk beginnen we in januari, maar eerst even kijken naar waar we naartoe werken.: de hoofdtoernooien zijn het Wereldkampioenschap Softball in juli en de Europa Cup II in augustus en dan als afsluiting van het seizoenn zijn daar natuurlijk nog de play-offs.

Omdat we niet zomaar geplaatst zijn en niet alleen mee gaan doen zijn we inmiddels zoals jullie weten al begonnen met trainen. Vanaf dinsdag gaan we weer verder. Het schema voor de winter bevat 4 teamtrainingen per week, 2 van Olympia en 2 van het Nederlands Team. Vanaf maart gaan we naar 5/6 dagen per week met daarin natuurlijk (oefen)wedstrijden.

Het eerste toernooi van het jaar is voor Olympia in Hamburg, eind februari spelen we een indoor toernooi tegen teams uit verschillende Europese Landen. Een zeer nuttig weekend om alvast wat wedstrijden te spelen, maar het hele weekend voor elkaar zorgen en samen reizen zorgt voor een band en geeft zo alvast een boost aan het team.

Als we dan eenmaal buiten zijn gaat het echte feest beginnen. We starten met het Mastenbroek toernooi van Tex Town Tigers, gevolgd door het Jan de Wit toernooi van Olympia Haarlem zelf en dan gaan we de competitie al weer in!

Met het Nederlands Team gaan we verschillende oefenwedstrijden spelen op verschillende dagen en tijden. Hierover volgt later vast meer, voor nu moet deze vermelding even volstaan.

Van half april tot en met juni zijn we druk bezig met de Golden League competitie, die inmiddels qua indeling bekend is. Deze kunt u vinden op de website van de KNBSB.

En dan natuurlijk het moment van de waarheid. 1 juli vertrekken we als het goed is met het Nederlands Team voor een maand vol topsoftball richting Noord-Amerika.

Bij terugkomst zal het heel even rustig herstellen zijn, maar er staan nog een competitie wedstrijd tussen en dan half augustus vertrekken we met Olympia naar de Europa Cup II in Ostrava, Tsjechië. Jullie gaan vast nog meer horen over de acties en activiteiten rond onze fundraising, we hebben er zin in!

En dan komen daar als afsluiting van het seizoen nog de play-offs bij ergens eind september en begin oktober.

Bijna 10 maanden vol softball. Vanaf nu nog 3,5 maand voorbereiding en dan 6 maanden vol wedstrijden en piekmomenten. Ik heb er zin in!

Nu is er natuurlijk wel een grote vraag in mijn eigen planning: wanneer kan ik weer meedoen? Afgelopen week mocht ik joggen op de loopband en ik kan mijn arm bijna strekken boven m’n hoofd dus het gaat tot nu toe heel goed. Waar ik eerst de fitness apparaten maar onzin vond als je ook losse gewichten had ben ik er nu heel blij mee en kan ik zo goed als mogelijk gewoon door trainen. On my way dus!

Dat was even een blog vol feitjes, maar ik hoop dat je nu ook al enthousiast bent en niet kan wachten om weer te beginnen of om te komen kijken. Tot snel!

“The will to win is worthless if you don’t have the will to prepare”

Eva


bottom of page