top of page

Transfer period closed...


Inmiddels is het 1 december geweest. Een beruchte datum in het Nederlandse softball. Zijn er nog verrassingen? Welke club loopt dit jaar leeg? Wie komt er het beste uit? Om eerlijk te zijn is het me dit jaar allemaal meegevallen. Natuurlijk waren er onbegrijpelijke overschrijvingen, maar ik geloof dat de Golden League er toch mooier uit gaat zien het komende jaar. De Silver League kan ik niet echt iets over zeggen aangezien ik die competitie niet zo goed ken, maar daar lijkt de chaos dit jaar wat groter.

Ieder jaar opnieuw vraag ik me af waarom het zo onrustig wordt tegen het einde van het seizoen. Zijn de seizoenen zo slecht? Zijn de teams zo stom? Zijn de coaches zo vervelend? Zijn de velden niet goed? Ik snap er vaak helemaal niets van. Waar het ene jaar alles helemaal leuk is en fantastisch is dat het jaar daarop ineens helemaal niks meer. Waar gaat het dan fout? Bij de eerste keuze om überhaupt naar dat team of die club te gaan of bij de keuze om weer weg te gaan? Zijn de verhalen mooier dan de werkelijkheid? Ik denk vooral dat laatste.

Het lijkt mij zo mooi als iedereen wat realistischer zou kijken naar de competities, de teams, de mogelijkheden, naar softball en vooral zichzelf en de echte wereld. Volgens mij is het nooit zo dat er ergens helemaal niets aan de hand is, is er altijd wel iemand waarmee je het minder naar je zin hebt en is er altijd wel iets te vinden waarover je het niet eens bent. Weglopen is vaak het makkelijkst, maar vaak ook het minst leerzaam.

Maar goed, ik ken niet ieders verhaal en kan dus eigenlijk ook niet heel veel zeggen. Misschien moet ik het maar laten bij het feit dat ik denk dat het niet goed is voor de sport en de ontwikkeling van een teamsport. En natuurlijk heb ik makkelijk praten met het beste team en de beste coaching staff van de golden league. Echter heb ik zeker een aantal behoorlijk onrustige jaren meegemaakt in mijn periode bij het eerste van Centrals en ook die waren zeer leerzaam.

Nou dat was wel weer genoeg over de transfers. Op naar het nieuwe jaar! Met Olympia beginnen we dinsdag met trainen, lekker in de fitness. Ik kan natuurlijk niet echt meedoen, maar ik zal ze met alle plezier aanmoedigen. Zelf ben ik nu aan het trainen bij de fysio waar ik ook gewoon weer kan fitnessen (zonder rechterarm natuurlijk). Gelukkig komt gooien en sprinten vooral uit je benen en ben ik ook nog links dus aan de goede kanten wordt gewoon doorgewerkt. De fysio heeft overigens al in de gaten hoe ik in elkaar zit, ik heb al restricties qua oefeningen en bewegen. Gelukkig maar, want helemaal op mezelf letten blijft toch lastig als ik eenmaal bezig ben.

Oh en dan nog een even een klein detail over de blog en facebook. Mijn pagina naam is inmiddels gewijzigd naar Eva Voortman – Fastpitch. Dit om verwarring met mijn persoonlijke pagina te voorkomen. Vanaf nu zal ik de blogs en ander materiaal posten op de Fastpitch pagina, dus wil je alles blijven volgen like dan even de pagina!

Ik hoop dat jullie allemaal een goede Sinterklaas hebben gehad, een compleet team hebben en nu op weg kunnen naar een mooi seizoen.

Eva

bottom of page