top of page

Softballplaatjes?


Dinsdagavond begon de week goed: geen EK voetbal! Natuurlijk ben ik geen sadist en eigenlijk denk ik dat het qua media niet veel zal veranderen, maar het voelde toch wel even goed. Ik wil graag mijn foto aanleveren voor de WK softballplaatjes van de supermarkten en de zendtijd van de NOS invullen. Wat moeten ze nou zonder voetbal? Een NK softball finale, EK softball finale en WK softball in eigen land worden niet uitgezonden, maar een training van het voetbal natuurlijk wel. Behalve dat ik niet objectief kijk omdat ik meer van softball houdt en het echt wel snap dat het om geld en macht draait, zou het mooi zijn als van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt om eens wat andere sporten uit te zenden. Een mooie toevoeging aan hoe het soms in deze wereld werkt: ook de KNBSB post na aanleiding van het uitgeschakelde voetbalelftal. Typerend hier is dat alleen het EK-honkbal genoemd wordt. Achja, me echt druk maken hierom heeft natuurlijk allemaal geen zin, maar het is het zeker waard om even onder de aandacht te brengen.

Dan nu de rest van de week. Waar ik vorige week nog stil zat om te rusten ben ik toch maar weer begonnen hardlopen en wat kleine oefeningen. Gelukkig weinig reactie in mijn schouder en ook mijn bovenbeen voelt goed. Maandag en dinsdag ben ik aan de slag geweest met wat basic oefeningen in mijn kamer om te testen wat mijn been kon en of de kneuzing weg is. Rennen op de plaats, Squats, jumping jacks (zonder rechter arm) en lunges in alle richtingen wisselde ik elke halve minuut af, na 4 minuten 1 minuut rust en dan weer door. Ik moet zeggen dat ik stiekem wel een beetje moest lachen om mezelf tussen de bank en het bureau springend. Woensdag en vrijdag ben ik buiten gaan hardlopen, joggen afgewisseld met sprints van 10 en 5 seconden. Zo bouw ik conditie op, maar behoud ik zeker ook snelheid en explosiviteit die nodig zijn om hard te lopen maar ook om hard te gooien en te slaan. Al met al een goed begin van het winterseizoen. Het loopt heel anders dan gepland en anders als andere jaren, maar de rest van het schema is inmiddels ook veranderd dus tijd voor een nieuwe aanpak.

Over wintertrainingen gesproken. Zaterdag begon bij HCAW het winterschool programma waar ik dit jaar weer een aantal trainingen mag geven. Leuk om veel meiden weer terug te zien en hoe ze vooruit zijn gegaan, maar ook typisch als we dan weer gaan gooien dat veel details toch nog niet helemaal erin zitten. Zo blijkt maar weer dat veel trainen en herhalen belangrijk is. Maar het begin is er weer en ik heb gelijk ook weer veel te veel zin om te gaan softballen, kom maar met die zaaltrainingen. Overigens een zeer mooie ontwikkeling dat er steeds meer winterscholen ontstaan en de populariteit ook toeneemt per school. Kennis en ervaring delen plus het hele jaar rond kunnen trainen is een must om de sport te promoten en op een hoger niveau te brengen.

Daarbij komt gelijk ook de tijd om te werken aan fundamentals waar tijdens het seizoen minder aandacht voor is en is er geen druk om in het weekend de skill al onder de knie te willen hebben. Gecontroleerd trainen met als doe kwaliteit boven kwantiteit, een mooie start van elk seizoen.

Dan nu even iets direct over de blog. Het is heel leuk om te merken hoeveel mensen ze lezen en de reacties erop. Soms begint iemand over iets waarvan ik denk he dat heb ik niet verteld, maar dat komt dan via de blog. Tot nu toe vind ik het erg leuk om te schrijven over softball en alles eromheen. Soms is het zelfs lastig om niet teveel te willen vertellen of niet een niet te volgen verhaal te schrijven. Zo nadenkend over waar ik over wil schrijven nog, vraag ik me af wat jullie graag van mij/softball zouden willen weten? Bij deze nodig ik je dan uit om dat gewoon te laten weten via de facebookpagina die je kunt vinden aan de rechterkant. En in het kader van uitproberen wat handig is, vandaag de post al op zondagavond, zo hou ik me toch een beetje aan het schema van voetbal op zondagavond.

Dat was het weer voor deze week. Ik ben nog druk met tentamens voorbereiden voor komende week en dan ben ik het volgende weekend echt vrij! Komende week dus niet heel veel softball activiteiten of nieuwtjes, ik ben benieuwd waarover jullie willen lezen!

Eva

bottom of page