top of page

Play-offs part 2: Toch Sparks


De titel van het Haarlems Dagblad is een passende voor het afgelopen seizoen en de play-offs en daarom ook mijn titel voor deze blog. Hoewel Olympia zeer tevreden is met de uitslag en we volgend jaar naar de Europa cup mogen en daarmee de doelstelling bereikt is, ben ik zelf niet echt tevreden. Er had zeker meer ingezeten.

De week begon met een verregende training, gelukkig hebben we bij Olympia een slagkooi binnen waardoor we toch altijd kunnen slaan. Eigenlijk niet eens zo erg die regen, alleen een beetje het ritme erin houden na een weekend met 4 wedstrijden was best lekker. Woensdag ben ik met Maranca 5 kwartier gaan zwemmen en donderdagavond hebben we de laatste teamtraining van het seizoen gehad. Dit soort momenten zijn altijd een beetje dubbel. Je werkt er het hele jaar naartoe en dan ben je daar ineens in het moment zelf.

Vrijdagochtend begon voor mij het softball weekend. Met al m’n spullen op weg naar mijn ouders, in de trein nog even studerend. Om 13 uur had ik een radio interview bij het programma Echt Jasper van NPO radio 2. In de tuin van het radiogebouw waar het zonnetje toen zo mooi scheen werd het interview afgenomen en ging de presentator nog even proberen om de bal te slaan. Zaterdagochtend in de dichte mist om 8.15 werd het item uitgezonden inclusief de mooie zon van de vorige middag. Voor wie het gemist heeft, het item is terug te luisteren op de site van NPO2 en dit is de link naar het korte filmpje: https://youtu.be/Z2Mhie8_nK8

Na wakker te zijn geworden met mijn eigen radio interview begon de dag van de halve finale. 12.00 aanvangstijd begon de wedstrijd tegen Sparks om de eerste plek in de Holland series. Na met 2-0 achter te zijn gekomen kwamen we even later in de wedstrijd terug naar een 2-3 stand die we vast konden houden. Daar was ie dan stunt nummer 2 van het seizoen. Daar stond iedereen toch even van te kijken. 10 (ex-)nationaal team speelsters tegen 3, je zou toch denken dat we opgerold moesten worden.

’s Middags lekker naar huis en herstellen. Eerst 20 minuten in een heet bad waarvan ik soms denk dat ik meer zweet dan tijdens een hele softballwedstrijd en daarna onder de ijskoude douche en als einde een wissel douche. Op naar de finale.

Nieuwe dag, nieuwe wedstrijd. 12.00 aanwezig op het veld, allemaal eyeblack op, pakken aan, schoenen aan en daar begonnen we dan aan onze laatste warm-up van het seizoen. De wedstrijd Sparks-Terrasvogels bleef nog lang spannend, maar Sparks bleek toch te sterk en daarmee was de finale bekend. 14.15 met een kwartiertje vertraging begonnen we aan de Holland Series van dit jaar. 1-0 voor na de de eerste inning, maar even later kwamen we 3-1 achter en daar konden we niets meer tegen doen. Met nog een spannende laatste inning won dus toch Sparks de 2015 Holland Series. Alle felicitaties voor het team natuurlijk! Echter geniet er goed van, dit was de laatste voorlopig ;)

Na afloop van de huldiging waren alle vrijwillers, ouders, speelsters en andere betrokken mensen van Olympia uitgenodigd voor een afsluiting in de eigen kantine.

Voordat ik daarheen kon nog even een bezoekje aan de huisartsenpost. In de 4de inning schoot mijn rechterschouder even uit de kom en met een lager adrenaline gehalte deed het toch eigenlijk best wel pijn. Hij zit weer goed, maar een bezoekje aan de orthopeed moet meer duidelijkheid gaan geven in de loop van de week.

Een beetje verlaat kwamen we dan toch aan bij Olympia, wat een onthaal! Daar voelde ik me wel heel erg gewaardeerd. Een hele gezellige afsluiting van een bijzonder seizoen. Al ben ik zelf niet helemaal tevreden, met zo’n aanhang en zo’n sfeer is het een eer om het shirt van Olympia volgend jaar weer te mogen dragen en de reis naar de Europese titel mee te maken.

Dan zijn we nu aangekomen bij het off-season. Ik zal jullie meenemen in wat ik doe in voorbereiding op het nieuwe seizoen en laten zien hoe een winter periode eruit ziet. Allereerst ga ik deze week dus langs een orthopeed en sowieso verder goed uitrusten. De afgelopen weken heb ik gespeeld met een gekneusd en verrekt bovenbeen dus ondanks dat ik liever gelijk weer zou softballen en fitnessen zegt mijn lichaam dat het voor nu wel even mooi is geweest. Terug naar af, rust, opbouwen en dan weer knallen.

En dan nog een nieuwtje uit de internationale softball wereld, honk- en softball staan bij de laatste 5 sporten voor de Olympische spelen van 2020. Augustus 2016 begint dan hopelijk de echte weg naar Tokyo.

Tot volgende week,

Eva

bottom of page