top of page

Een week later


Zo, de kop is eraf. Ik moet zeggen dat ik het best wel even spannend vond om de blog ook daadwerkelijk online te zetten. Gelukkig is het me meegevallen. Natuurlijk zullen niet alle gedachten zichtbaar zijn gemaakt in de reacties, maar het maakt me extra enthousiast dat ik zulke leuke en positieve reacties heb gekregen, dank daarvoor!

Gedurende de afgelopen week heb ik behoorlijk wat nagedacht over hoe ik nu verder wil. Veel ideeën en gedachten over wat ik kwijt wil, wat men wil weten en hoe dat dan op de juiste manier te brengen. Zoals je merkt, ik denk veel. Inmiddels ken ik mezelf ook een beetje en heb ik besloten om maar gewoon te starten en langzaam wat ideeën te verwerken geleid door hoe dit alles gaat lopen en natuurlijk door wat er in het softball gebeurt.

Naast het denken over de blog begon, zoals ik bij de start noemde, ook het nieuwe studiejaar. Ik ben inmiddels 3 colleges verder en de eerste deadline is vanmiddag al. Mijn vakken voor dit blok zijn sportpsychologie en analysetechnieken in de sport. Het eerste semester van het derde jaar van de bachelor Bewegingswetenschappen (dit is de studie die ik doe) is bedoelt om een minor te doen. Ik heb gekozen voor de minor sport- en prestatiepsychologie. Ik zal niet te veel in details treden over mijn studie, maar soms zijn er leuke links met softball en gebruik ik bijvoorbeeld leuke voorbeelden uit colleges om mijn eigen trainingen te verbeteren. Het leuke aan bewegingswetenschappen en met name de richting die ik nu gekozen heb is dat er veel sportieve studenten zijn en ook de docenten zijn vaak fanatiek en enthousiast over sport.

Nu maar eens over softbal beginnen. Met nog 3 weken tot de play-offs was er nog wat ruimte om het een en ander aan te passen en verbeteren om straks zo goed mogelijk voor de dag te komen. Echt grote veranderingen zijn nu lastig, die bewaar ik voor de winter periode. Er zijn echter altijd kleine details die net het verschil kunnen maken dus die blijf ik vrolijk opzoeken. Naast de kleine aanpassingen is het nu vooral belangrijk om fit te zijn en dat natuurlijk ook te blijven. Na de wedstrijden zaterdag wat last van mijn been. Maandag en woensdag ochtend even langs de fysio voor controle en behandeling zodat ik dinsdag gewoon kon trainen. Veel ijs en een gecontroleerde training verder doet mijn been weer helemaal mee. Ik moet eerlijk zeggen, blessures zijn vervelend, maar het is ook wel een uitdaging om te zorgen dat ik fit blijf en daar alles aan te doen. Dat is wel makkelijk zeggen nu het goed gaat, maar mijn ervaring is dat met de juiste zorg en aandacht echte blessures zeker voorkomen kunnen worden.

Naast de extra zorg voor mijn been heb ik dus wel mijn normale trainingen kunnen doen. Op dit moment trainen we met Olympia zoals het hele seizoen 2x per week op het veld. Daarnaast train ik zelf in de fitness of ga ik een stuk hardlopen. Het is tijdens het seizoen anders fitnessen en hardlopen als in de winter. Je wilt altijd beter blijven worden, maar elke zaterdag is een klein piekmoment waar ik graag voluit wil kunnen gooien en sprinten dus ik pas op voor te stijve spieren of vermoeidheid. Dit gaat echter ook niet altijd goed. Afgelopen woensdag was ik weer eens iets te enthousiast in de fitness. Tijdens college op donderdag voelde ik m’n benen al stijf worden. Ik kreeg een melding dat de training niet doorging. Gelijk m’n hele goede stemming verpest, maar als ik eerlijk naar m’n lichaam luisterde was het eigenlijk best wel goed om even rustiger aan te doen in plaats van 3 uur rond te rennen op het veld.

En dan nu natuurlijk nog even over de allereerste softball all-star game. Gisteren ochtend om 11 uur verzamelde we met alle meiden in de kantine waarna we naar de kleedkamer gingen en allemaal ons eigen shirt kregen, met naam (zie foto)! Dat staat toch wel een stuk mooier, zou mooi zijn als dat binnen de golden league wat meer gaat komen. Eerst kregen we de homerun derby, dat ziet er toch heerlijk uit. Misschien ga ik toch maar eens wat meer push-ups doen haha

Na de homeruns volgde de warming-up en de line up en om 1 uur de echte wedstrijd, Olympia met Terrasvogels en Tex Town Tigers tegen Sparks, DSS en Alcmaria. Ik moet zeggen dat uit de selecties niet helemaal bleek wat nu de selectie criteria waren, wat toch gek is voor een all-star game, maar goed, zolang we softball mooi neer kunnen zetten zullen we maar niet teveel klagen. Team rood won met 5-3 in een wat matte wedstrijd, misschien kwam het door het weer, doordat het de eerste keer was en niemand wist wat er verwacht werd of dat we allemaal energie sparen voor de play-offs. Ik hoop eigenlijk op alle drie. Dan kunnen we volgend jaar van een betere wedstrijd genieten en over 2 weken hopelijk al genieten van mooi weer en energieke wedstrijden.

Over die play-offs gesproken, vandaag is de poster naar buiten gebracht. Zoals jullie misschien op mijn facebook wel gemerkt hebben maak ik graag posters. Dat is blijkbaar opgevallen; Vorige week werd gevraagd of ik het leuk vond en tijd had om er eentje te maken voor de play-offs. Natuurlijk had ik daar zin in, dus ik ging gelijk al even aan de slag met als resultaat de poster die je nu kan tegenkomen op de knbsb site of gisteren al bij de all-star game. Ik zal hem zelf volgende week posten als we bijna gaan beginnen!

Dat was het voor deze week. Aankomende week weer lekker trainen, zaterdag komt DSS bij ons op bezoek voor de laatste double-header van het seizoen en zondag is het familie dag bij Olympia. O ja en ik moet natuurlijk ook nog studeren, wel weer even wennen na een zomer vol softball. Ik zal eens kijken of ik een specifieke tip uit m’n colleges kan halen die jullie ook kunnen gebruiken.

Tot volgende week,

Eva


bottom of page